• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    19 months ago

    TheRealTahulrik at 2023-10-04 10:50:20+00:00 ID: k3etx6b


    Selv er jeg også enig med Etisk råd.

    Jeg vurdere det nærmest uvurderligt meget vigtigere at vi redder dem man faktisk kan overbevise om livet er værd at leve, selvom de kan være i en svær situation.

    Der er helt sikkert argumenter i visse tilfælde hvor det er bedre for personen at komme herfra, men jeg tror simpelthen ikke på at vi kan lave lovgivning der kommer til at dække på en ordentlig måde uden at beskytte de folk der måske er i en svær periode lige nu, men kan komme sig over det og få et godt liv alligevel.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      19 months ago

      snakkerdk at 2023-10-04 13:46:37+00:00 ID: k3fezow


      Hvordan “redder” du en terminal kræft patient, der ikke har flere behandlingsmuligheder, hvor smertelindring ikke længere kan lade sig gøre? Altså, de fleste ville nok gerne leve hvis de kunne få det bedre, men når det ikke er muligt videnskabeligt.

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        19 months ago

        TheRealTahulrik at 2023-10-04 14:01:50+00:00 ID: k3fh8ar


        Kan du læse en kommentar eller er du bare interesseret i at skulle være uenig for at være uenig?

        Jeg citerer lige hvad jeg skriver i min ovenstående kommentar:

        “Der er helt sikkert argumenter i visse tilfælde hvor det er bedre for personen at komme herfra”

        Ergo, du kan helt sikkert finde eksempler på terminale patienter hvor der ikke er andet end en periode med smerter og trælshed tilbage. Men jeg vil tro det er meget svært hvis ikke umuligt at få lavet lovgivning der dækker alle patienter, hvor det hjælper uden at ramme nogle meget alvorlige fejltrin.

        Kan nogen komme med et passende lovgivningsforslag er jeg parat på at godtage det, men jeg kommer sandsynligvis ALDRIG til at godtage at folk der bare føler sig utilfreds med livets tilstand, kan få lov til at tage deres eget liv.

        • DannebotOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          19 months ago

          snakkerdk at 2023-10-04 14:17:36+00:00 ID: k3fjm3i


          “men jeg kommer sandsynligvis ALDRIG til at godtage at folk der bare føler sig utilfreds med livets tilstand, kan få lov til at tage deres eget liv.”

          Det er jo heller ikke den gruppe du ser modtage aktiv dødshjælp i de andre Europæiske lande hvor det er lovligt, langt størstedelen er terminale kræftpatienter, eller andre lignende patientgrupper. En med selvmordstanker af den ene eller anden grund, ville jo ret hurtigt blive afvist, og (forhåbentligt) tilbud ordentlig hjælp i stedet.

          • DannebotOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            19 months ago

            TheRealTahulrik at 2023-10-04 15:11:25+00:00 ID: k3fs7ex


            Nu er der jo eks. I artiklen i tråden et eksempel på to lammede gutter som sidder med nærmest den eksakt samme tilstand. Den ene er blevet tilfreds med livet den anden vil dø. Nu er de ikke terminale men jeg vil 100% garantere dig at du kan finde masser af eksempler på terminale folk der på samme måde finder ud af at de hellere vil give livet et skud med den tid de nu har, og andre der ikke vil.

            Hvordan du lovgivningsmæssigt rammer den sidste gruppe men stadig undgår nogle i den første tager deres liv er du velkommen til at give et forslag til.

            I wont hold my breath.