Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet en ny teknologi, der kan vurdere litterær kvalitet ved at analysere bøger ved hjælp af kunstig intelligens. Projektet, kaldet Fabula-NET, er et samarbejde mellem litteraturforskning, lingvistik og informatik og har gennemgået 9.000 bøger for at finde ud af, hvad der gør en bog til en litterær succes. Teknologien evaluerer værker ud fra tre hovedparametre: det intrinsiske (struktur, læsbarhed, stilistik), det ekstrinsiske (udlån, salg, anmeldelser) og det præferentielle (målgruppeappel). Dette kan hjælpe forlag med at forudse, hvilke bøger der vil klare sig godt på markedet.

  • EvilCartyen@feddit.dk
    link
    fedilink
    arrow-up
    9
    ·
    20 days ago

    Lige så åndssvagt som automatisk scanning af CVer. Det giver antageligvis kun ensretning, ikke kvalitet.

    Mange bøger der nu er klassikere blev ikke læst bredt i deres samtid, og nu sikrer vi at de slet ikke bliver udgivet. Og motivationen er tydelig: penge.

    Er det det vi vil med dansk litteratur?

    • Underbroen@feddit.dkOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      7
      ·
      20 days ago

      Jeg er ikke uenig, men tror at vi på mange måder gør noget lignende i forvejen fordi publiceringsprocessen er styret af forlagene. I musikbranchen er der i højere mulighed for, at sidde i sit soveværelse, lavemusik og smide det på Bandcamp eller Spotify. Det er, som jeg har forstået det, sværere at komme igennem i forlagsbranchen selvom de også læser med på diverse fora.