• 782 Posts
  • 3.61K Comments
Joined 2 years ago
cake
Cake day: April 27th, 2023

help-circle


  • Særligt når det kommer til vigtig information til borgerne, så er der bare ikke anden udvej end at bruge de platforme der nu er.

    Jeg tror en del af kritikken også går på at disse vigtige informationer ikke kommer af nogen anden vej end de her lukkede sociale platforme. Hvis myndighederne har noget information som borgere virkelig bør vide, så bør det ikke være afhængig af at man lige har en bruger på et bestemt medie og følger den rigtige konto. Hvis der er noget man virkelig burde vide, så burde man vel på det i sin digitale postkasse eller andet officielt, statsdrevet medie.


    • Det danske bidrag til ESA’s frivillige programaktiviteter skal mere end fordobles fra 280 mio. kr. i 2024 til 580 mio. kr. i 2035.
    • Der skal målrettes 60 mio. kr. om året i perioden 2025-2028 og 40 mio. kr. om året i perioden 2029-2031 til udmøntning gennem et nyt nationalt rumforskningsprogram, som skal opbygge kapacitet i de danske forsknings- og innovationsmiljøer og bidrage til at fremme dansk rumforskning, -innovation og teknolo­giudvikling inden for strategiske prioritetsområder.
    • Det vil be­tyde, at den samlede finansiering til rumområdet stiger med ca. 50 pct. over en tiårig periode fra ca. 522 mio. kr. i 2025 til ca. 771 mio. kr. i 2035.

    Fucking fed nyhed!



  • Meh, er det ikke bare at erstatte et milliardærdrevet sociale medie med et andet?

    Jo. Desværre er Mastodons brugervenlighed ikke god nok og er derfor ikke et realistisk alternativ. Altså bare fx det at når du først opretter dig på Mastodon så er dit feed dybest set tomt (som jeg forstår det, kan tage fejl). Selv på det punkt er Lemmy bedre, da man jo har Lokale og Alle feeds som har indhold. Lemmy er tættere på Reddit i forhold til brugervenlighed og lethed, men Mastodon er desværre ret langt væk fra Xitter.


  • Hmm ved ikke, har vi ikke allerede fået de der anbefalinger fra myndighederne omkring prepping osv.? Er det ikke nok?

    Jeg er lidt splittet omkring emnet. På den ene side synes jeg da vi skal være forberedt, men på den anden side skal det heller ikke pustes op til mere end det er. Rusland er i Ukraine lige nu men der er ikke noget der tyder på at de har planer om resten af Europa inden for den nærmeste fremtid. Og så er det også blevet brugt som et politisk værktøj i Danmark, synes jeg (“der er krise, stem på mig!!1!”), hvilket giver en dårlig smag i munden.


  • Spiller stadig Baldur’s gate. Er nået lidt længere i historien. Er du gal hvor er alle karaktererne fucking liderlige, og det sker så pludseligt! Det ene sekund hader de mig, taler ned til mig eller er generelt uhøflige, det andet sekund fortæller de mig at de “aldrig har mødt en som mig” eller noget så tåkrummende som at “din svedlugt gør mig ophidset” 🤢.

    Der mangler seriøst nogle af de der platoniske venne-karakterer som man fx havde i Mass Effect. Eller, der mangler i hvert fald dialogvalg. Alt for tit er valgene mellem:

    • Venlig (men modtageren forstår det som en flirt)
    • Uhøflig eller ubehøvlet

    Hvor er min “venlig men aromantisk og platonisk”-mulighed? 😂

    I en anden boldgade er konen og jeg begyndt forfra med RWBY efter en lang pause. Den er lige så god som jeg husker den. Animationen i starten er ikke fantastisk, men karaktererne, humoren og historien bærer det hele og så bliver animationen bedre efter de første par volumes.


  • Pelle Dragsted uddyber i denne artikel:

    - Den aftale, der ligger, er ikke det, som eksperterne anbefaler - heller ikke på kvælstofsområdet. Der er rigtigt langt til de mål, som eksperterne siger er nødvendige, hvis vi vil have livet tilbage i vores hav- og fjorde.

    […]

    - Scenarie 2 og 3 vil gøre, at vi aldrig kommer derhen, og scenarie 1, at vi gør det meget langsomt. Så langsomt, at det vil være et brud på EU’s vandrammedirektiv, lød kritikken fra Stiig Markager tilbage i oktober.

    Det er finansministeriet der har lavet de der model/scenarie 1, 2 og 3. Men… finansministeriet kan jo presses politisk fra regeringen til at sætte 3 scenarier op sådan at regeringen kan se god ud og vælge scenarie 1, selvom den ikke er god nok. Der er eksperter som mener at model/scenarie 1 ikke går vidt nok.

    Så er der spørgsmålet om regulering versus frivillighed som Dragsted også kommenterer på:

    - Aftalen bygger i høj grad på frivillighed, altså forventninger om, at landbruget frivilligt vil omstille sig, hvilket er en stor bekymring for mig. Vi har en rigtig kedelig historik med at sætte ambitiøse mål på baggrund af frivillige indsatser, som ikke bliver til noget bagefter.

    Han henviser til, at landbruget er milevidt fra at nå ambitionerne i den landbrugsaftale, der blev indgået i 2021.

    Et bredt flertal i Folketinget blev dengang enige om, at landbruget gennem frivillige aftaler skulle have reduceret den årlige udledning af kvælstof med 1.500 ton i 2027. Det skulle blandt ske gennem oprettelse af vådområder og ved skovrejsning.

    Men i maj gjorde Miljøstyrelsen status over de frivillige aftaler. Her viste det sig, at de er langt fra målet.

    Så vidt jeg kan se på den graf i artiklen er der nogenlunde blevet gjort 0% ved de der frivillighedsordninger. Så det er en måde politikerne kan sige at de gjorde noget, mens at det i realiteten ikke giver nogen resultater.