• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    19 months ago

    TieVisual1805 at 2023-10-04 13:54:05+00:00 ID: k3fg35b


    Dit tænkte eksempel har jeg været igennem som pårørende, men det var ikke som du beskriver.

    Det er ikke så simpelt at den beslutning eksisterer uden at være påvirket af hvilken behandling og støtte man modtager. Vi taler ikke kun om terminale kræftpatienter.

    Og når vi kommer til dit tænkte eksempel: Jeg har passet forælder der var døende af kræft hjemme, intet hospital fordi det ikke var ønsket. Der var ingen behandlingsmuligheder og ingen tvang til at komme på hospital/hospice. Hvis forælder havde besluttet at ville dø var der rigeligt med medicin til at begå selvmord, men min forælder ville ikke dø. Jeg måtte så selv sørge for at få hjælp til palliativ behandling da vi først havde fået en tid til hjælp efter min forælder døde. Med hensyn til dit tænkte og mit oplevede eksempel: For mig ville første skridt være at man ikke havde ventetid på palliativ behandling, men kunne dø hjemme eller på hospice med den hjælp og behandling man har brug for.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      19 months ago

      snakkerdk at 2023-10-04 14:08:11+00:00 ID: k3fi6he


      Så er eksemplet jo ikke det samme, du havde en pårørende, hvor vedkommende ikke ønskede at dø, det ville lovliggørelse af aktiv dødshjælp jo ikke ændre på, vedkommende fik det på sin måde/sit ønske, modsat en anden der f.eks hellere ville dø, men de har ikke muligheden. (og nej bare pga medicinen var der, er det jo ikke en reel løsning, hvis effekt ville være uvis).

      Jeg har ikke hørt en eneste sige lovliggørelse af aktiv dødshjælp skulle erstatte bedre tilbud om palliativ behandling, tværtimod begge dele kan sagtens sameksistere.

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        19 months ago

        TieVisual1805 at 2023-10-04 15:15:39+00:00 ID: k3fsw98


        Forskellen på passiv og aktiv dødshjælp er at sidstnævnte involverer at staten aktivt slår borgere ihjel, mens at førstnævnte betyder behandlingen staten tilbyder kan medføre døden, men det er ikke det der er hensigten, det er lindring. Etisk er der stor forskel.

        Der er mulighed for sedering som del af palliativ behandling, dette samtidig med smertestillende og andet medicin var meget effektivt for at min forælder fik mulighed for at sove ind i eget hjem.

        Jeg ville ønske at man ville lytte til handikap organisationer eller bare læse hvad Svend Brinkmann har skrevet, det er ikke simpelt med aktiv dødshjælp. Jeg ved godt at jeg tilsyneladende er repræsenterer en meget lille andel af Danmarks befolkning på 9 % (?), men jeg er oprigtig bekymret.