Lemmy.world is gedefedereerd van feddit.nl. Dit heeft als gevolg dat inhoud (posts, comments) niet meer tussen de twee servers wordt gesynchroniseerd.
Omdat Lemmy ietwat apartwerkt, kun je vanaf feddit.nl nog wel in de lokale kopie van de gemeenschappen op .world plaatsen, maar die berichten zullen niet aankomen op .world en alle servers die daarop zitten aangesloten.
Maar 10-minute-mail services bestaan al zo lang dat email ook niet echt een betrouwbare verificatie is. Naast het feit dat veel email diensten ook iedereen zonder identificatie aannemen.
Het maakt het wel een stapje moeilijker. Uiteindelijk is het net als je voordeur op slot doen, een inbreker komt nog steeds wel binnen. Je moet alleen zorgen dat je een moeilijker doelwit bent dan je buren.
Ik vind het wel ongemakkelijk om persoonsgegevens op lemmy achter te laten. Liever een 10 min inburgeringstoets.
Normaal gesproken kun je niet echt misbruik voorkomen en tegelijkertijd volledig anoniem blijven. Het is een beetje kiezen tussen twee kwaden dus.
Het is niet zozeer de anoniemiteit, meer de kans op onopgemerkte datalekken die op een amateurserver ontzetten hoog is. En in de zin van GDPR datazuinigheid: Waarvoor heeft een dienst die nooit contact met je opneemt buiten zijn eigen sites je email adres nodig? Er zijn diensten die voor de registratie een sms-code sturen en daarna je nummer weer verwijderen. Liever zoiets.
Mwa, je kan best bijv. relatieve nieuwe accounts minder rechten geven, en accounts die zich al wat langer bewezen hebben meer. Die accounts zijn dan nog steeds anoniem, maar hebben wel een account-specifieke reputatie waarmee je misbruik kunt voorkomen.
Het gaat er om hoe makkelijk het is om kwaadwillenden te weren. Hoe meer je van iemand weet, hoe makkelijker dat is. Met het minder rechten geven aan nieuwe accounts belemmer je eigenlijk iedereen een beetje omdat je te weinig informatie hebt om specifieker te zijn. Daar heb je dus dat je anonimiteit afweegt tegen de specificiteit van de mechanismen om misbruik te voorkomen.
Mijn punt is niet dat je helemaal het een moet doen of helemaal het ander. Meer voordelen op het ene vlak (bijv meer anonimiteit) betekent vaak nadelen op het andere vlak (minder goede mechanismen om misbruik te voorkomen). Ik denk dat het goed is om er meer naar te kijken als een soort weegschaal waarop je een balans moet vinden met oog voor beide kanten.
Zeker, anonimiteit maakt het moeilijker. Je eerdere comment deed het leken alsof je vond dat het onmogelijk was ipv moeilijker, die heb ik dus verkeerd geïnterpreteerd - excuus.
Nee, dat bedoelde ik niet, maar ik had het misschien wat duidelijker op moeten schrijven. :-)