• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    spicyskinke at 2023-10-20 12:49:35+00:00 ID: k5olhpw


    Befolkningstallet i 3. kvartal af året er 5.944.145. Lige godt halvvejs er da okay… indtil videre.

    Ane Halsboe-Jørgensen mener dog ikke, at Danmark er i mål endnu. For arbejdsmarkedet skal i fremtiden være “mere rummeligt”.

    • Flere unge uden job og uddannelse skal have en plads på arbejdsmarkedet

    Lige den gruppe skal ikke bare have en plads på arbejdsmarkedet… mange af dem er sårbare i forvejen, og et ufaglært job i en højkonjunktur risikerer at gør ondt værre for sårbare, da det er de ufaglærte der bliver afskediget først, når konjunkturen vender. Hvis man så gerne vil have unge (eller bare borgere generelt) uden job og uddannelse ind på en af de to, kunne det være man skulle fjerne den økonomiske byrde fra kommunerne, så kommunerne ikke også skulle finde penge, i et i forvejen underfinansieret budget, til særlige uddannelsestilbud, som kan rumme de borgere som ikke passer ind på almindelige vilkår.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      SendStoreJader at 2023-10-20 16:27:15+00:00 ID: k5pjam7


      og et ufaglært job i en højkonjunktur risikerer at gør ondt værre for sårbare, da det er de ufaglærte der bliver afskediget først, når konjunkturen vender.

      Det er ikke jordens undergang at blive fyret.

      Det er straks værre at gå rundt og føle at samfundet hader en og man er en stor belastning.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        spicyskinke at 2023-10-20 18:05:06+00:00 ID: k5pzdnx


        Det er ikke jordens undergang at blive fyret.

        Sandt, men ikke alle håndterer “ufrivilligt” jobskifte lige godt, hvilket er grunden til at jeg bruger ordet “risikerer” :)

        I en lavkonjunktur er problematikken, hvad angår sårbare som jeg ser det, ikke så meget det at blive fyret i sig selv - men nogle af de ting der følger med (det gælder for de fleste, men for sårbare kan det være særligt udfordrende):

        • Den økonomiske uvished ved, at man ikke ved hvornår man får et nyt arbejde.
        • Det at skulle konkurrere mod “mange” andre ufaglærte om et faldende antal arbejdspladser, når man ikke har andet end tidligere ansættelse® der taler for at man faktisk kan udføre det arbejde man søger.
          • Hvis man har skånebehov, bliver endnu sværere at finde ufaglært arbejde, da det begrænser hvilke jobs man kan tage - samtidig med at man ikke er nær så attraktiv for en ansætter, som dem der “kun” skal ansættes (Selvfølgelig er det ikke en problemstilling en uddannelse 100% fikser, men så har man da i det mindste en form for dokumentation på ens evner)

        Min pointe er ikke, at sårbare ikke bør tage ufaglært arbejde, men rettere, at vi bør være opmærksomme på om ufaglært arbejde, for den enkelte borger, er langtidsholdbart, i forhold til borgerens behov for jobsikkerhed, omstillingsparathed, skånebehov osv. før vi begynder at presse folk ud i det.

        I en tid hvor arbejdsløsheden er lav, økonomien stærk og vi har en regering som kalder kvalificeret arbejdskraft for “den nye valuta”, synes jeg det giver god mening at regeringen selv veksler “den gamle valuta”, i stedet for at sende regningen videre til kommunerne, uden at tilføre de ekstra midler det koster.

        Det er straks værre at gå rundt og føle at samfundet hader en og man er en stor belastning.

        Det tror jeg de fleste er enige i (mig selv i overvejende grad) - Men jeg vil dog sige, at det kommer an på, hvordan man er som person. For nogle kan en fyring (eller afvisning generelt) være bekræftelse på, at den følelse de går med, er fakta. Misforstå mig ikke, jeg siger ikke at man ikke må afvise sårbare, jeg vil bare påpege, at de to oplevelser kan hænge sammen det ikke altid er en enten-eller-ting.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Teodo at 2023-10-20 18:14:44+00:00 ID: k5q0xdz


      1.150.000 børn under 18.

      1.050.000 pensionister.

      250.000 studerende.

      Det er immervæk 2.450.000 danskere. Så har vi omtrent 600.000 tilbage som ikke indgår i de grupper af *indsæt diverse årsager såsom sygdom, ledighed etc.*.

      Politik i en nøddeskal.