• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    LocalLifeguard at 2023-10-09 11:34:09+00:00 ID: k4484uu


    Han tilføjer desuden, at politiets mulighed for at give peberspray, hvis der bliver ydet “passiv modstand” i forbindelse med, at man vil gennemføre en tjenestehandling, burde fjernes.

    Jeg synes, det kunne give god mening at fjerne den bestemmelse. Dels fordi den er meget gummiagtig, hvad betyder passiv modstand? Det er noget, der også lægger op til meget vidde fortolkninger fra politifolkenes egen side.

    Når man har nogle meget brede bestemmelser, så risikerer man også, at det bliver brugt i mange forskellige situationer – også nogle hvor det ikke helt var lovgivers intention, at det skulle bruges i den sammenhæng, siger han.

    Jeg kan sørme godt forstå at de ikke vil have den regel fjernet, det er jo nærmest carte blanche til bare at fyre peber spray af når de lige har lyst.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Mortonwallmachine at 2023-10-09 13:23:30+00:00 ID: k44l1i4


      Ja, den regel var der heller ikke dengang de fik lov at bruge peberspray. Der handlede det fra politiets side kun om at de ville bruge det til f.eks. voldelig folk med en kniv, som et alternativ til pistolen.

      Gad vide hvornår de har fået skrevet den her gummiparagraf ind. Den var der med sikkerhed ikke dengang man havde debatten om peberspray og om de overhovedet skulle have lov til at bruge dem. Så var det slet ikke blevet tilladt.

      Godt vi ikke har givet dem adgang til tazers lige nu. Så var det da også blevet misbrugt på det groveste.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      ThereIsAThingForThat at 2023-10-09 12:59:04+00:00 ID: k44hu3k


      Det er jo også interessant at da politiet fik peberspray var det KUN så det kunne bruges i stedet for pistolen!!! Det skulle aldrig bruges hvor man ikke ville bruge pistolen før det!

      Hvilket jo så må betyde at politiet bare ville have skudt de her to brødre der lå i håndjern hvis ikke de havde peberspray, så det var sguda heldig at de havde sprayen i stedet.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      MitLivMineRegler at 2023-10-09 17:29:15+00:00 ID: k45o6fv


      Tænker også er der ikke mulighed for at fortolke loven efter hvad man vurderer var lovgivers intention? Den mulighed findes i hvert fald i det engelske retssystem. (Er uddannet i Storbritannien, så ved meget lidt om det danske retssystem)