Har lige set, at sundshedsstyrelsen ikke anbefaler at unge under 18 drikker alkohol. Noget med at 1 ung om måneden dør pga alkohol. Følger du det/ vil du følge det over for dine børn? Hvorfor eller hvorfor ikke? Er selv i vildrede - min søn er 15 og har (vidst ikke) drukket endnu.


Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Tilmeld dig på feddit.dk!

The original was posted on /r/denmark by /u/Mobile-Ad-8386 at 2023-10-07 18:53:42+00:00.

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Spurvetudsen at 2023-10-07 19:32:16+00:00 ID: k3w5jx8


    Uh og så har jeg den “fordel” at mine børn er noget yngre end dit. Hvis jeg havde en teenager nu, ville jeg gå i dialog med teenageren. Spørge åbent og uden skyggen af fordomme eller en agenda, hvad han og kammeraterne tænker om alkohol. Måske stille og roligt begynde at snakke om, hvad der kan være skidt ved alkohol, men også vise forståelse for, at det er spændende og svært, hvis alle ens venner gør det. Snakke om gruppepres også den slags gruppepres, der ikke er intentionel, men opstår, fordi ingen tør spørge de andre, om de i virkeligheden også synes, det er lidt skørt.

    Hvis de er begyndt at feste, så måske foreslå dem at en fest kan foregå hos jer - selvfølgelig kun med de regler forældregruppen er enige i. Hvis det stadig er alkoholfri i klassen, så skal i ikke være dem, der lader den flyde i trods. Don’t be those parents.

    Tilbyd altid at hente, hvis de ikke kan komme hjem, og tilbyd altid at lytte. Sørg for, at de ved, at de kan fortælle jer alt uden at være bange for skældud eller grumme konsekvenser. Det er 1:1 sådan man sikrer sig at være den sidste til at vide noget som helst.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      DSDLDK at 2023-10-08 05:20:28+00:00 ID: k3yaop1


      Hvis der er alkohol forbud i klassen, og man ved de gør det alligevel, så må man tage snakken op igen for at give børnene et trygt sted at gøre det ! Fandme hellere hos nogle forældre end ude i “byen” hvor ikke har nogle at kontakte hvis der sker noget

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Spurvetudsen at 2023-10-08 05:28:17+00:00 ID: k3ybe1s


        Det var nu heller ikke det, jeg sagde, synes jeg. Det var i hvert fald ikke det, jeg mente. Jeg mente netop det, du skriver. Snak med de unge mennesker, snak med forældrene, men lad være med at hjælpe de unge med at drikke til en fest, hvis der ikke er konsensus i forældregruppen. Dermed sagt: snak med forældregruppen!

        Og hvis de unge må drikke til fester, så ja selvfølgelig! Hellere til en fest hjemme hos nogen end ude i byen.