“Vi ska värna vårt öppna vårt öppna samhälle. Vi ska inte gömma oss pga terror att skrämma oss till tystnad. En attack riktad mot Sverige och svenska medborgare.” Kristersson säger att vi inte ska vika oss i våra värderingar pga terror. De vill skrämma oss till tystnad och lydnad. Detta kommer inte ske! Säger Kristersson.

Jag tänker bära Sverige tröja idag. Symbolisera ett fritt samhälle då vi lever i en mörk tid. “Vi skall stå upp för våra värderingar. Det är inte vi som skall anpassa oss” citat statsminister.


Det här inlägget arkiverades automatiskt av Leddit-botten. Vill du diskutera tråden? Registrera dig på feddit.nu!

The original was posted on /r/sweden by /u/theonlythoren at 2023-10-17 09:34:16+00:00.

  • DannebotOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    19 months ago

    BusaGranatapple at 2023-10-17 16:16:14+00:00 ID: k59xcbd


    Sverige

    Malta

    Cypern

    Grekland

    Ungern

    Polen

    Slovakien

    Tjeckien

    Lettland

    Litauen

    Estland

    Enligt chatGPT.

    Känns som en väldigt udda blandning. Varför har ingen av de länder som ligger oss närmare kulturellt, demokratiskt och historiskt erkänt Palestina? Jag tänker mig, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, England?

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      19 months ago

      Zednot123 at 2023-10-17 21:01:53+00:00 ID: k5b9xeg


      Varför har ingen av de länder som ligger oss närmare kulturellt, demokratiskt och historiskt erkänt Palestina?

      För att de är USA allierade. Erkännande på bred front kommer aldrig komma innan Israel själva erkänner Palestina och Israel blir erkännt av arabländerna. De enda landet i NATO som erkännt Palestina är Island, resten gjorde det före 1990 när de var del av USSR. Island är inte direkt en aktiv del av NATO, mer under beskydd av NATO. Så att de gick en egen väg kan ses på lite olika sätt. Kan både ses som att de helt enkelt inte bryr som om USAs ståndpunkt. Eller som att det var en trevande hand från allianses att iaf Island erkänner Palestina.

      Sverige är ett av de få länder som erkännt Palestina relativt nyligen. Du kan se det som att Island var först ut i väst och Sverige hakade på. Hade kunnat tänka mig att andra länder som inte direkt är allierade med USA, hade hoppat på så småningom som t.ex Finland.

      Men relationerna mellan Israel/Palestina försämrades under Netanyahu över tid, sen hade Trump hade noll ambitioner på att hjälpa till att lösa konflikten (vilket Obama iaf var någorlunda intresserad av). Så istället för bättre relationer över tid så har dom istället försämrats igen.