Jeg er oprigtigt nysgerrig. Det er kvinderne den her går ud til.

Jeg begyndte på mini-piller tilbage i sommeren 2021. Jeg havde været på pillerne i 5 måneder inden at min krop og mit sind begyndte at sige fra. Jeg blev svært deprimeret, selvmxxdstruet og slem angst oven i. Jeg forstod ikke selv helt hvad der foregik, jeg blev mere og mere ked af det, kunne ikke se det positive ved noget, ordet selvmxxd dukkede konstant op i mine tanker, jeg havde ondt i maven konstant, jeg følte at alle omkring mig var fremmede og at jeg ikke kunne genkende nogen eller noget længere. Det blev så slemt at jeg måtte indlægges på psykiatrisk akutmodtagelse, hvor jeg var indlagt i en uges tid. Jeg havde flere samtaler med sygeplejersker, læger og psykiatere, for at finde ud af hvad der foregik oppe i mit hovede. Jeg var bare bund ulykkelig. Under hele det her forløb, havde jeg slet ikke skænket mine mini-piller en tanke, indtil en overlæge på psyk, spurgte om jeg var på noget hormon prævention. Pludselig gav det hele mening. Inden jeg begyndte på mini-pillerne var jeg livsglad, positiv og elskede virkelig mit liv. Hun fortalte at de har haft en del kvindelig patienter som desværre har haft samme voldsomme bivirkninger ved hormon prævention. Jeg droppede mini-pillerne samme dag og startede samtidig i et angst pakkeforløb på Stolpegården, da jeg i forvejen døjede med angsten, som desværre blev intensiverede grundet mini-pillerne. Som ugerne gik og hormonerne forsvandt fra mit system, blev mit humør bedre og jeg følte at jeg kunne trække vejret igen og mærke glæden ved livet igen.

Jeg havde virkelig aldrig troet at hormon prævention kunne påvirke ens sind SÅ voldsomt som det gjorde med mig. Jeg kunne slet ikke kende mig selv og jeg følte kun der var en vej ud af det …… Heldigvis gik det ikke sådan. Jeg elsker livet.

Nu idag er jeg lykkeligere end nogensinde før. Jeg er ikke på noget hormon prævention og skal aldrig nogensinde på det igen.

Jeg ville ønske nogen talte højt om netop dette og hvor kæmpe store konsekvenser det kan have ved at benytte hormon prævention. Jeg er udemærket klar over at det er deklareret i indlægsseddelen at depression kan være en bivirkning. Men, jeg føler virkelig at der skal tales meget mere om bivirkningerne af hormon prævention.

Nå, nu til mit spørgsmål. Er der andre der selv har oplevet voldsomme bivirkninger eller kender nogen der har? Så hører jeg meget gerne fra dig, da jeg egentligt går og samler materiale til at kunne dokumenterer flere tilfælde, hvorefter det bliver videregivet til Sundhedsstyrelsen og andre relevante instanser som har med folkets sundhed at gøre. Det er utrolig vigtigt for mig at det ikke rammer andre, på samme måde som det ramte mig.


Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Tilmeld dig på feddit.dk!

The original was posted on /r/denmark by /u/Automatic_Carry2173 at 2023-10-15 15:34:34+00:00.

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    katmolris at 2023-10-15 17:40:31+00:00 ID: k5045ew


    Ej, hvad? Er det sådan ægte eller bare nogle der mistænker det, fordi deres veninde er blevet påvirket?

    Jeg spørger fordi jeg fik sat en hormonspiral op for to år siden og måtte 6 måneder efter sygemelde mig med stress fordi det fuldstændig havde overtaget alt i mig. Jeg er stadig ikke tilbage, og har overvejet at få den taget ud, netop fordi jeg har en veninde der har haft dårlig effekt af den. Men jeg kan ikke helt finde ud af om det er lidt for sølvpapirshat

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Fun-Internal4347 at 2023-10-15 20:26:27+00:00 ID: k50vi8e


      I forbindelse med ønsket graviditet, har jeg fået fjernet min hormonspiral. Og mine månedlig episoder med humørsvingninger, ensomhed og lettere depression(?) forsvandt. Har før haft kobberspiral uden problemer udover kraftig blødning i starten.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        katmolris at 2023-10-15 20:33:34+00:00 ID: k50wp7y


        Det er altså vildt. Jeg gik direkte fra p-piller til graviditet, så jeg nåede slet ikke at mærke om der skete en forskel i kroppen, før jeg blev skør. Efter barn nummer 2 fik jeg en hormonspiral og det er gået gevaldigt ned ad bakke siden.

        Men giver kobberspiralen ikke også nogle gange flere smerter? Synes jeg at have hørt.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Simple-Spend-4487 at 2023-10-16 06:54:40+00:00 ID: k533bb9


          Jeg har kan fået lidt flere smerter lige inden menstruation - er SÅ glad for min kobberspiral. Jeg er glad for mit valg - selvom det ikke var nemt at overbevise læger og gynækologer.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Fun-Internal4347 at 2023-10-15 22:04:47+00:00 ID: k51b7jn


          Det tog os måske 7-8 mdr før jeg blev gravid og min mand og jeg kunne tydeligt mærke forskel. Planen var at begynde på minipillen, men min mand synes det var en dum ide eftersom det fuckede med mit humør og eftersom vi også planlagde graviditet, så gav det mening at stoppe fuldstændigt.

          Kobberspiral forstærker vist ens gener. Så hvis man i forvejen bløder meget, så bløder du endnu mere. Og har du kramper, så bliver det vist værre… er dog en af de heldige, som aldrig har haft problemer med kramper eller gener… skiftede primært til hormonspiral, fordi jeg hørte at man stoppede med at bløde fuldstændigt… endte dog med at pletbløde i nærmest et år efter hormonspiralen blev indsat (mega lort!)

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Embarrassed_Lime4354 at 2023-10-15 18:22:35+00:00 ID: k50b1fg


      Jeg er ikke læge, men jeg tror den er god nok.

      Der blev engang lavet et dansk registerstudie omkring hormonel prævention og depression, og så vidt jeg husker kunne hormonspiralen også øge risikoen for depression.

      Hormonspiralen indeholder så vidt jeg husker en anden type hormon end almindelige p-piller. Det er det samme hormon der findes i minipiller. Der findes også forskellige typer hormonspiraler.

      Prøv at snak med din læge. Måske er det bedst at fjerne den, men det kan også være at du kan skifte til en anden type?

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        katmolris at 2023-10-15 20:30:55+00:00 ID: k50w8jy


        Jeg har allerede fået en henvisning til gynækolog for at få den fjernet, så det tænker jeg er vejen frem. Jeg har fået de børn jeg skal ha, så det er egentlig bare min mand, der lige skal have taget sig sammen til en vasektomi. Det kan være brugen af kondom kan fremskynde processen. Jeg synes hvertfald jeg har nået et sted i livet, hvor jeg ikke gider at have mere hormon i kroppen, når det kan klares med et relativt simpelt indgreb.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Optimal-Initial5714 at 2023-10-15 19:49:06+00:00 ID: k50pb8l


      Jeg gik netop sjovt nok også med med stress mens jeg også havde hormon spiral. Har flere veninder der også har droppet hormon spiralen og man føler virkelig en forandring. Også når man læser om undersøgelser og forskning især fra USA så har man ikke lyst til at have en spiral indeni sig